Muziekles

Als je een koperen blaasinstrument of saxofoon gaat bespelen, kun je deelnemen aan de eigen opleiding van Wilhelmina.

Onder de koperen blaasinstrumenten vallen: de bugel, trompet, hoorn, trombone, euphonium en de bas.

De lessen voor de koperen blaasinstrumenten worden gegeven door onze vakkundige muziekdocent Jan Jager. De saxofoonlessen door Harmen Jan Teule. Tijdens de muziekles komen tal van aspecten en verschillende soorten muziek aan bod. Bijvoorbeeld etudes (oefenstukken) om de techniek te verbeteren, maar ook populaire stukken,zoals popmuziek, filmmuziek etc. De lestijd is in overleg met de docent(e).

De lessen vinden, net als de orkestrepetities, plaats in het repetitiegebouw "De Klankkast" aan de Bosrand in Almelo. Meestal krijg je les in een groepje, maar in sommige gevallen krijgt iemand individueel les. De docent stelt de groepjes samen.

Maar wat vooral telt, is dat de leerling plezier beleeft tijdens het musiceren: het ongedwongen bezig zijn met muziek. Maar ook samenspelen is erg belangrijk: ieder instrument is als het ware een klein puzzelstukje. En als alle stukjes, dus alle instrumenten, bij elkaar komen, dan is de puzzel pas compleet. Daarom speelt de leerling vanaf het begin mee in het jeugdorkest.


Kom dus gerust en geheel vrijblijvend een kijkje nemen.

Fanfareorkest Wilhelmina heeft verschillende mogelijkheden voor muziekonderwijs.

Bij Wilhelmina krijgt iedere leerling de mogelijkheid om examen te doen. De leerlingen worden opgeleid voor de examens A, B, C en D. Dit bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Gemiddeld kan een leerling na 2 à 3 jaar muziekles te hebben gevolgd al A - examen doen. Voor de echte fanatiekeling: je kunt bij ons dus examen doen tot en met het D - niveau!

Ook voor kinderen van ouders met lagere inkomens is het mogelijk om muziekles te volgen. Het Jeugdcultuurfonds Almelo is bestemd voor kinderen en jongeren die om financiële redenen geen muziekles kunnen volgen. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Jeugdcultuurfonds Almelo of neem contact met ons op en wij helpen u dan graag verder!