Dirigenten

Jan Jager

Dirigent van ons fanfareorkest

Stefan Blaak

Dirigent van ons jeugdorkest

Jan Jager

Jan, geboren en getogen in Zwolle, zette al vroeg zijn schreden op het muzikale pad. Aangemoedigd door zijn ouders, koos hij op 7- jarige leeftijd voor de cornet en werd, net als zijn vader, lid van de brassband ‘David’ in Zwolle. Jan had les aan de Zwolse muziekschool en kreeg in de loop der jaren de mogelijkheid tal van muziekstijlen spelen. De basis was uiteraard klassiek, maar ook speelde hij in deze jaren in het ragorkest en in de, in die tijd, bekende Big Band van de muziekschool. Het was ook in die tijd dat Jan het cornet spelen combineerde met de trompet.

Zijn liefde voor dieren en de natuur maakte zijn beroepskeuze enigszins lastig, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan volgde de opleiding trompet en directie HaFaBra aan het Conservatorium te Zwolle. Al tijdens zijn studie trad Jan veelvuldig op als trompet-solist of als dirigent in diverse ensembles en orkesten. In 1990 studeerde hij af bij de trompettist Jos Verspagen en zijn directiediploma behaalde hij in dat zelfde jaar bij bassist en dirigent Dirk Annema.

Jan speelde in de loop der jaren als trompettist en cornettist bij onder meer het Gelders Fanfare Orkest, het koperensemble ‘Tangram’, en de brassband ‘David’.

Ook op het vlak van dirigeren laten zijn orkesten niet onverdienstelijk van zich horen,getuige het succes op verschillende festivals, concerten en concoursen. Hoogtepunten zijn onder meer de concerten met het Deep River Quartet en Jan Vayne.

Stefan Blaak

Stefan Blaak studeerde cum laude af aan het conservatorium en gaf sindsdien concerten in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten.

De concerten, die hij samen met zijn broer Martijn als pianoduo geeft, worden door verschillende omroepen uitgezonden, zoals NTR, AVRO, TROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI Italia en Radio France.

De afgelopen jaren verschenen er verschillende cd's met composities voor zowel vierhandig pianospel als twee piano's.

Als dirigent is Stefan verbonden aan de Muziekvereniging Enter, Concordia Sibculo en Wilhelmina Almelo.


Meer informatie over pianoduo Blaak? Kijk op http://www.pianoduoblaak.nl/