Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo Wilhelmina Almelo

Dirigenten

Afdrukken

 dirigenten van Wilhelmina zijn:

 JanJager.jpg      
Jan Jager                                                                        Stefan Blaak 

JAN JAGER

Jan geboren en getogen in Zwolle, zette al vroeg zijn schreden op het muzikale pad. Aangemoedigd door zijn ouders, koos hij op 7- jarige leeftijd voor de cornet en werd, net als zijn vader lid van de brassband ‘David’ in Zwolle. Jan had les aan de Zwolse muziekschool en kreeg in de loop der jaren de mogelijkheid tal van muziekstijlen te spelen. De basis was uiteraard klassiek, maar ook speelde hij in deze jaren in het ragorkest en in de, in die tijd, bekende Big Band van de muziekschool. Het was ook in die tijd dat Jan het cornetspelen combineerde met de trompet.

Zijn liefde voor dieren en de natuur maakte zijn beroepskeuze enigszins lastig, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan  volgde de opleiding trompet en directie HaFaBra aan het conservatorium te Zwolle. Al tijdens zijn  studie trad  Jan veelvuldig op als trompetsolist of als dirigent in diverse ensembles en orkesten. In 1990 studeerde hij af bij de trompettist Jos Verspagen en zijn directie diploma behaalde hij in dat zelfde jaar bij bassist en dirigent Dirk Annema.

Jan speelde in de loop der jaren als trompettist en cornettist bij onder meer het Gelders Fanfare Orkest, het koperensemble ‘Tangram’, en de brassband ‘David’.

Ook op het vlak van dirigeren laten zijn orkesten niet onverdienstelijk van zich horen,getuige het succes op verschillende festivals, concerten en concoursen. Hoogtepunten zijn ondermeer de concerten met het Deep River Quartet en Jan Vayne.

Saturday the 21st. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins